O NAMA

 

Sl - 17  010  009  012

 

Brodarski institut je institut  tehničkih znanosti u području pomorskih i zelenih tehnologija. Kao istraživačka i razvojno tehnološka organizacija ima 65 godina tradicije i iskustva.

Eksperimentalni razvoj proizvoda do izrade prototipa, poslovi po sistemu ključ u ruke, projektiranje, nadzori, proračuni, mjerenja i ispitivanja glavne su aktivnosti Instituta.

Brodarski institut dominantno podupire domaću industriju, a strani ga partneri prepoznaju kao pouzdanog partnera u razvojnim projektima i transferu tehnologija.

Kao trgovačko društvo, Brodarski institut  prihode ostvaruje komercijalnim ugovorima, a 40% prihoda  dolazi s inozemnog tržišta.

Visoku konkurentsku sposobnost Brodarskog instituta osiguravaju njegovi stručnjaci i znanstvenici iz područja brodogradnje, brodostrojarstva, zelenih tehnologija i zaštite okoliša, strojarstva, elektrotehnike, kemijskog inženjerstva, fizike, metalurgije, industrijskog dizajna, i drugih specijalnosti.

Bogatstvo ljudima, laboratorijskom opremom, mjernom i drugom specijalističkom tehnikom, omogućili su Brodarskom institutu da postane regionalno znanstveno i stručno središte u području pomorskih i zelenih tehnologija.

U znanstvenom i visoko-obrazovnom sustavu Institut je čvrst oslonac u stvaranju i usavršavanju kadrova koji svojom vrsnošću jamče pouzdano partnerstvo za razvoj gospodarstva.