(20.12.2016) Dekanova nagrada dodijeljena našoj doktorandici

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu, povodom Dana fakulteta i završetka kalendarske godine, svečano su dodijeljene nagrade i priznanja najboljim nastavnicima i studentima. Nagrade i priznanja je dobitnicima uručila dekanica fakulteta, prof. dr. sc. Maja Fredotović. Naša zaposlenica, doktorska kandidatkinja mr.sc. Nina Antičić, dipl. oec., nagrađena je za izniman uspjeh na doktorskom studiju.

 

(12.12.2016) Biti inženjer na Brodarskom institutu

Kako je biti inženjer brodogradnje zaposlen na Brodarskom institutu, pogledajte u epizodi "Do grla u vodi" HTV-ovog serijala „Profesije osobno“, gdje svoj posao i Brodarski institut predstavlja Stanislav Ružić, dipl. ing. brod. Emisija je dostupna na linku https://hrti.hrt.hr/#/video/show/2956942/profesije-osobno-do-grla-u-vodi-dokumentarna-serija-1012, a fotografije sa snimanja emisije nalaze se na FB stranici: https://www.facebook.com/pg/profesijeosobno/photos/?tab=album&album_id=366058183565169.

Zahvaljujemo se tvrtki Project 6 studio koja je za HRT producirala serijal.

 

(23.11.2016) Hrvatska i talijanska pomorska industrija zasjedaju u Brodarskom institut

U Brodarskom institutu danas je održana sjednica upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti pomorske industrije, te radni sastanak Innovation Challenge partnerskih klastera - talijanskog klastera Mare FVG i Hrvatskog klastera konkurentnosti pomorske industrije. Hrvatske i talijanske istraživačko-razvojne institucije i poduzeća razgovarale su o nadolazećem pozivu prekogranične suradnje InterReg Hrvatska - Italija te o konkretnim projektima koji su u razvoju i koji se pripremaju za prijavu na InterReg. Razgledavanje bazena za ispitivanje modela brodova u Brodarskom institutu ponovo je izazvalo veliki interes. Sudionici su iskazali veliku potrebu za sudjelovanjem Brodarskog instituta u razvojno-istraživačkim projektima koji se prijavljuju za financiranje na različite fondove Europske unije. Skup je okupio gotovo četrdeset sudionika iz Hrvatske i Italije.